izolare2

1. Polistirenul arde. Fals!


Polistirenul nu se aprinde, acesta doar se topesete.
Chiar daca nu se aprinde sub actiunea directa a focului, orice material se topeste, la o anumita temperatura. Inclusiv titanul! Acesta se topeste la 1668°C. In situatia nefericita a declansarii unui incendiu, temperatura ajunge la 3000°C si topeste totul in calea sa. Astfel rezistenta la foc a polistirenului devine o falsa problema.

Exista si materiale care sunt prezente in casele noastre si care, intr-adevar, se aprind si ard cu flacara deschisa. Un exemplu este lemnul, care se aprinde la 260°C.


* Important:

Polistirenul pentru izolatii se fabrica din materie prima ignifugata, ceea ce inseamna ca, odata cu eliminarea sursei de foc, polistirenul inceteaza a se topii in maxim 4 secunde.

2. Cladirile placate cu polistiren nu “respira”. Fals!


Cladirile “respira” doar atunci cand sunt aerisite.
Microclima si confortul dintr-o incapere depind in proportie de 98% de o ventilare corespunzatoare, NU de materialul termoizolant care se afla la exterior. De materialul termoizolant depinde doar economia la plata facturilor pentru incalzirea locuintei.
* Ce trebuie sa stiti:
Capacitatea de permeabilitate la vapori a polistirenului nu influenteaza microclima din incapere. Umiditatea mare si consecintele acesteia (pereti umezi, mucegai, igrasie) sunt rezultatul unei ventilari precare.

3. Polistirenul nu rezista in timp. Fals!


Polistirenul este un material termoizolant foarte rezistent in timp, ecologic si usor reciclabil.
Polistirenul expandat a fost produs pentru prima oara in anul 1952. Acesta a fost folosit in premiera ca material termoizolant in anul 1955, chiar pentru acoperisul fabricii unde a fost produs. Pentru renovare, acoperisul a fost demontat 31 de ani mai tarziu, in 1986. In urma examinarii, s-a observat ca polistirenul nu si-a modificat dimesiunea sau consistenta, nu s-a deformat, fiind gasit in stare excelenta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *