0756 138 473

POLISTIREN

Polistiren Valcea

polistiren

Plăcile de polistiren expandat sunt obținute prin procesarea polistirenului expandat ignifugat. Forma lor este rectangulară, cu suprafața netedă, fără denivelări și abateri dimensionale în afara celor prescrise. Plăcile sunt detensionate și nu vor “lucra” în timp, evitânduse astfel formarea fisurilor.

O placă de polistiren are 1000mm x 500mm, iar grosimea și densitatea variază în funcție de necesitățile clientului: grosime 20 – 500 mm și densitate 50 – 200 KPa.

Polistirenul expandat ignifugat VeroTherm, poate fi aplicat pe suport de beton, caramidă, tencuială var-ciment, beton celular autoclavizat, osb sau lemn. Se recomandă folosirea lui în termo și fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi, și a construcțiilor vechi supuse reabilitării interioare: pereși interior, plafoane suspendate, mansarde, pereți exterior în structuri ușoare, între grinzi, izolarea pereților despărțitori, etc.

 

In functie de densitate, VeroTherm produce urmatoarele tipuri de polistiren: 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS50

        Plăcile din polistiren expandat ignifugat EPS 50 se pot aplica pe suport de beton, caramidă, tencuială var-ciment, beton celular autoclavizat, OSB sau lemn. Se recomandă utilizarea lor în termo şi fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi și a construcțiilor vechi supuse reabilitării interioare: pereți interiori, plafoane suspendate, mansarde, etc. Produs certificat pentru îndeplinirea cerințelor performanței conform SR EN 13163:2012 + A1:2015 .

 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS60

         Prin plăcile de polistiren expandat ignifugat EPS 60 se poate asigura termoizolaţia la şarpante din lemn, plafoane suspendate sub acoperişuri sau sub planşee dispuse peste spaţii reci, izolaţia pereţilor despărţitori, pereţi exteriori în structuri uşoare, între grinzi sau corni în sistem protejat, la rosturi de dilataţie. Se recomandă utilizarea plăcilor de polistiren în termo și fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi, precum și a construcțiilor vechi supuse reabilitării.

 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS70

         Polistirenul se poate aplica pe suport de beton, caramidă, tencuială var-ciment, beton celular autoclavizat, OSB sau lemn. Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat, gama EPS 70 se folosesc sub forma panourilor termoizolante pentru: fațade ventilate și fațade sistem ETICS (sisteme termoizolante la exteriorul clădirilor). Se recomandă utilizarea lor în termo și fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi și a construcțiilor vechi supuse reabilitării. Produs certificat pentru indeplinirea cerintelor performantei conform SR EN 13163:2012 + A1:2015 .

 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS80

Panourile termoizolante ignifugate EPS 80 sunt realizate prin expandarea şi presarea granulelor de polistiren ignifugate în condiţii controlate de presiune şi temperatură. Se recomandă utilizarea lor în termosisteme de faţadă, termo şi fono izolaţiile construcţiilor civile sau industriale noi şi a construcţiilor vechi supuse reabilitării, acoperişuri, planşee interioare, pereţi exteriori, despărţitori şi mansarde, faţade ventilate. Plăcile din polistiren celular expandat ignifugat se pot aplica pe suport de beton, cărămidă, tencuială var-ciment, beton celular autoclavizat, OSB sau lemn. Produs certificat pentru indeplinirea cerintelor performantei conform  SR EN 13163:2012 + A1:2015 .

 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS100

         Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat pentru clădiri, fabricate din materie primă ignifugată din gama EPS 100 se folosesc sub forma panourilor termoizolante pentru: spații cu încărcare statică redusă si medie, terase necirculabile, fațade sistem ETICS, sisteme termoizolante la exteriorul clădirilor. Se recomandă utilizarea lor în termo și fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi și a construcțiilor vechi supuse reabilitării. Produs certificat pentru indeplinirea cerintelor performantei conform SR EN 13163:2012 + A1:2015.

 

  ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS 120

         Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat pentru clădiri, fabricate din materie primă ignifugată din gama EPS 120 se folosesc sub forma panourilor termoizolante. Se recomandă utilizarea lor în termo și fono izolațiile construcțiilor civile sau industriale noi și a construcțiilor vechi supuse reabilitării.

 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS 150

        Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat pentru clădiri, fabricate din materie primă ignifugată din gama EPS 150 se folosesc sub forma panourilor termoizolante. Se recomanda utilizarea lor in termo si fono izolatiile constructiilor civile, in spatii cu incarcare mecanica grea, la terasele circulabile, acoperisuri, sau pardoseli cu traffic mediu (industrial).

 

   ✔ Polistiren expandat ignifugat tip EPS 200

        Plăcile termoizolante din granule de polistiren expandat pentru clădiri, fabricate din materie primă ignifugată din gama EPS 200 se folosesc sub forma panourilor termoizolante. Se recomanda utilizarea lor in termo si fono izolatiile constructiilor civile, in spatii cu incarcare mecanica grea, la terasele circulabile, acoperisuri, sau pardoseli cu trafic mediu (industrial). 

 

Produsele sunt certificate pentru indeplinirea cerintelor standardelor: ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001,

SR EN 13163, SR EN 13172, SR EN 13499.

 

AVANTAJE:

  ✔ Greutate redusa, usor de prelucrat si manipulat;

  ✔ Izolatie termica buna ce reduce necesarul anual de energie;

  ✔ Are un raport bun rezistenta termica / cost;

  ✔ Buna capacitate de difuzie: nu permite trecerea apei, dar permite trecerea vaporilor de apa, lasand peretele sa respire;

   ✔ Durata lunga de viata, nu se descompune sub influenta microorganismelor;

   ✔ Nu este considerat sursa de hrana pentru daunatori.